19. F=M 2021

19. Festival jednakih mogućnosti je međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom. Organizator Festivala i njegovi idejni zaštitnik je Društvo tjelesnih invalida u Zagrebu.

Udruga “Kazalište, audiovizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN”  svake godine prisustvuje sa svojim umjetničkim programom glazbeno – scenskog i likovnog tipa u sklopu Festivala jednakih mogućnosti.

Ove godine, devetnaesti po redu, održao se od 28. do 30. lipnja 2021., na trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Program su izvodile osobe s invaliditetom, ali u suradnji s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Tako o je u glazbenom dijelu po treći put i to uspješno nastupio i naš novi/stari inkluzivni glazbeni sastav “Deaf Band DLAN”, koji je nastupao sa svojim repertoarom poznatih izvedbi od 20 minuta kao i član i predsjednik udruge “DLAN” Lino Ujčić koji je prezentirao svoje likovne radove i neobične nove umjetničke kreacije tematski vezane za Zagreb i njegovu povijest, te umjetničke torbice i vrećice.